CONCURSUL INTERJUDEȚEAN CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ

Ion BARBU - Dan BARBILIAN - Ediția a XXIII-a

În perioada  20 - 28 octombrie  2018, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi a organizat următoarele concursuri de matematică:

1. Concursul interjudețean cu participare internaţională „Ion Barbu – Dan Barbilian”, ajuns la a XXIII - a ediție. Concursul este în Calendarul concursurilor naţionale şcolare, fără finanțare, organizate de M.E.N., la secțiunea Concursuri școlare interdisciplinare și transdisciplinare. Concursul de matematică a avut loc sâmbătă, 27 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călăraşi. Au participat 313 elevi din clasele V-VIII din judeţele Bacău, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Maramureș, Tulcea și din Bulgaria. S-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint, 4 medalii de bronz, 39 mențiuni și 5 premii speciale. S-au acordat premii în cărți și din finanțarea asigurată de Consiliului Județean Călărași s-au acordat premii în bani cu valoarea totală de 2 600 lei.

2. Concursul interjudețean de matematică „Mathematical Danube Competition”, ajuns la a XIV - a ediție. Concursul a avut loc sâmbătă, 27 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călăraşi. Concursul este în Calendarul concursurilor interjudețene/regionale şcolare, fără finanțare, organizate de M.E.N., la secțiunea Matematică. La el au participat 66 elevi din loturile lărgite de juniori și seniori ale României şi loturile reprezentative ale Bulgariei și Republicii Moldova: 30 la secţiunea Juniori şi 35 la secţiunea Seniori. S-au acordat 4 medalii de aur, 7 medalii de argint și 10 medalii de bronz. Din finanțarea asigurată de Consiliului Județean Călărași s-au acordat premii în bani cu valoarea totală de 2 850 lei.

3. Concursul județean de matematică „Ion Cheșcă” (20 octombrie 2018).  Acest concurs se adresează elevilor, din clasele V-VIII, care studiază în unitățile școlare din mediul rural. Au participat 371 elevi din 58 de școli.   S-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint, 4 medalii de bronz și 63 mențiuni. Din finanțarea asigurată de Consiliului Județean Călărași s-au acordat premii în bani cu valoarea totală de 10 000 lei.

4. Concursul județean de matematică „Ion Onuță”  (20 octombrie 2018).    Concursul este adresat elevilor de la filiera tehnologică (din clasele IX-XII), filiera teoretică (numai din clasele XI-XII, specializarea științele naturii) și filiera vocațională (numai din clasele IX-X, profilul pedagogic). Au participat 160 elevi din 15 de licee.   S-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint, 4 medalii de bronz și 20 mențiuni. Din finanțarea asigurată de Consiliului Județean Călărași s-au acordat premii în bani cu valoarea totală de 4 000 lei.
S-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint, 5 medalii de bronz, 34 menţiuni şi 5 premii speciale. Premianţilor li s-au oferit diplome şi premii importante în bani şi cărţi.

Inspector  şcolar,    

prof. Gheorghe Stoianovici    

  • Subiecte  
  Mathematical Danube Competition senior (subiecte/solutii)
  Mathematical Danube Competition junior (subiecte/solutii)
  Concursul International "Ion Barbu - Dan Barbilian" (subiecte/solutii: clasa a-V-a, clasa a-VI-a, clasa a-VII-a, clasa a-VIII-a)

 

 

 

  • Rezultate
  Mathematical Danube Competition (seniori, juniori)
  Concursul International "Ion Barbu - Dan Barbilian" (clasa a-V-a, clasa a-VI-a, clasa a-VII-a, clasa a-VIII-a)

    


    Editia a XXII-a

    Editia a XXI-a

    Editia a XX-a

    Editia a XIX-a

    Editia a XVIII-a

    Editia a XVII-a