Concurs interdisciplinar de matematică în limbi străine "Mathmoiselle"
ediţia a VII-a

    În data de 02.06.2016 se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Concursului interdisciplinar de matematică în limbi moderne "Mathmoiselle", organizat de Liceul Teoretic Bilingv "Ita Wegman" în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, cu acordul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.
    Proiectul are ca scop principal realizarea în bune condiţii a unui concurs de matematică, cu subiecte redactate în limbi moderne: engleză, franceză şi germană.
    Organizatorii concursului consideră că prin acest proiect se oferă elevilor oportunitatea de a-şi pune în valoare atât spontanetitatea, creativitatea, logica matematică, deprinderile de calcul numeric cât şi competenţa de a comunica într-o limbă străină. Totodată, profesorilor de matematică li se oferă ocazia realizării de parteneriate eficiente şi perfectarea lucrului în echipă cu colegi din alte arii curriculare.


Obiectivele specifice ale proiectului
:

  • Revitalizarea şi menţinerea interesului pentru matematică a elevilor de ciclurile gimnazial şi liceal;
  • Utilizarea noţiunilor de vocabular din limbile moderne în contexte variate;
  • Testarea aptitudinilor de comunicare într-o limbă străină, precum şi a cunoştinţelor de matematică, într-o manieră ludică;
  • Implicarea profesorilor în parteneriate şcolare şi schimburi de experienţă.

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu (clasele V-VII) şi de liceu (clasele IX-XI).

Subiectele, de tip grilă, sunt redactate în limbi moderne (engleză, franceză sau germană) şi sunt structurate astfel:

  • 3 itemi de calcul numeric;
  • 3 itemi de logica, creativitate si inteligenta verbala;
  • 3 probleme cu caracter practic-aplicativ.

    Concursul are o durată de 90 de minute şi se organizează la nivelul fiecărei unităţi şcolare partenere implicate în proiect. Subiectele vor fi transmise în ziua concursului, în arhivă parolată, la adresele de e-mail comunicate de şcolile înscrise în proiect.

   Data concursului: 2.06.2016
   Data limită de înscriere: 30.05.2016
   NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!

   Mai multe detalii legate de modalitatea de înscriere, protocoalele de colaborare şi modele de subiecte găsiţi pe pagina proiectului www.ssmr.ro/mathmoiselle. Pentru lămuriri suplimentare puteţi contacta echipa de proiect la adresa de e-mail: mathmoiselle2016@gmail.com.

    Coordonatori proiect: prof. Roxana GOGA şi prof. Agenna Nicoleta IONESCU-MAZILU.

SEO Romania