Proiectul Le-MATH – Learning Mathematics  through new Communication Factors

CONCURS  DE  PIESE DE TEATRU PE TEME MATEMATICE

526315-LLP-2012-CY-Comenius-CMP


    Proiectul european Le-MATH anunta un concurs pentru piese de teatru  pe teme de matematica. Jocul este de asteptat sa fie efectuat de catre elevii cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani, iar tema principala este matematica (teorie, aplicatii, istoria matematicii, legatura dintre matenmatica si alte stiinte, etc). Concursul este deschis pentru toti cetatenii Uniunii Europene si nu numai, iar scenariul poate fi  scris de profesori, scriitori profesionisti si formatori de la toate nivelurile sau de specialisti, care pot participa individual sau in echipe, reprezentandu-se pe ei  insisi sau organizatia lor.

    Termeni si conditii de participare (descarca formular):

 • Scenariile pieselor de teatru trebuie sa fie scrise si trimise in limba engleza, in format electronic, cu urmatoarele specificatii pana la 30 august 2013. In cazul in care scenariile au fost elaborate initial intr-o limba europeana, alta decat limba engleza, ar trebui sa fie prezentate in ambele limbi.
 • Piesele de teatru trebuie sa fie originale si sa cuprinda dialoguri in scenarii. Artistii interpreti din piesa trebuie sa fie elevi cu varsta cuprinsa intre 9 si 18 ani. Monologurile sau piesele 100% musicale sau fara dialog nu vor fi acceptate in aceasta competitie.
 • Toate piesele de teatru, fie ca primesc un premiu sau nu, vor fi publicate intr-o editie speciala a Le-MATH-THEATRE (un manual special care ar putea fi utilizat drept auxiliar pentru profesori si formatori). Prin trimiterea pieselor de teatru la concurs, drepturile de autor sunt transferate parteneriatului european Le-MATH. Pentru fiecare piesa de teatru publicata trebuie facuta o referire completa despre  autor (autori), indiferent daca acestea au fost castigatoare sau nu. Piesele de teatru, care nu vor fi publicate, vor fi returnate autorilor lor.
 • Fiecare scriitor poate trimite mai multe scenarii.

    Vor fi acordate premii si mentiuni.

    Scriitorii premiati vor avea posibilitatea de a participa in calitate de membri ai juriului la Concursul european on-line incepand din 2014 si castigatorul premiului 1 va fi invitat la finala competitiei, care va avea loc in Cipru in 2014.
   
    Tipuri si specificatiile pentru piese prezentate:

    Piesele de teatru pe teme matematice trebuie :

 • Sa implice cel putin 2 si maxim 10 interpreti.
 • Sa aiba o durata a piesei de minim 5 minute si maxim 15 minute.
 • Sa aiba un continut clar, simplu si sa atinga obiectivul care este intelegerea matematicii, cultivarea dragostei elevilor pentru ea si  de asemenea, eliminarea fricii unor elevi fata de matematica.
 • Sa fie proiectate astfel incat sa poata fi transpuse pe o scena intr-un teatru.
 • Poate apartine oricarui tip de teatru si trebuie sa fie scrise in limba engleza.
 • Trebuie sa nu fi fost publicate oficial.
 • Daca muzica este inclusa in piesa, aceasta trebuie sa fie prezentata intr-un CD sau trimisa pe cale electronica, cu o descriere relevanta. Muzica trebuie sa aiba o licenta pentru a fi utilizata gratuit.

    Piesele de teatru publicate nu vor fi returnate. Autorii vor putea descarca o versiune electronica a manualului atunci cand este publicat.
    Criteriile de evaluare a pieselor de teatru
    Piesele vor fi evaluate de catre un juriu.

 1. Limba engleza corecta este un criteriu, bogatia vocabularului implicat in crearea piesei de teatru si daca exprima ceea ce doreste scriitorul. Imaginatie, revolutie, originalitate.
 2. Coerenta dintre principiile matematice si piesa de teatru.
 3. Respectarea obiectivelor concursului, care promovarea dezvoltarea abilitatilor elevilor pentru matematica, prin cunoastere si intelegere. Scenariul trebuie sa sustina elementele de ethos si pasiune pentru matematica prin piesa de teatru (descarca anunt oficial).