Gazeta Matematica, Seria B

Descriere:

Gazeta Matematica, Seria B este o publicatie lunara editata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania.

Revista a influentat pozitiv evolutia culturii romanesti, incepand cu stiintele naturale si terminand cu componenta umanista.

In cei 128 de ani de aparitie neintrerupta, Gazeta Matematica a contribuit in mod esential la dezvoltarea invatamantului matematic si a scolii matematice romanesti. Revista se adreseaza in special tinerilor pasionati de matematica si care doresc sa se informeze si sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu peste nivelul invatamantului general. In acest fel, ea deschide tinerilor un drum spre cariera de matematician. Ea este, de asemenea, folositoare tuturor celor care au preocupari in domeniul matematicii elementare si a predarii acesteia.

Revista publica articole cu continut matematic si metodic, probleme propuse si rezolvate, subiecte date la olimpiade, examene si concursuri, informatii utile profesorilor de matematica si elevilor.

Paginile ei gazduiesc, de asemenea, probleme propuse, din care o parte sunt dedicate Concursului Gazeta Matematica – ViitoriOlimpici.ro organizat de Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in parteneriat cu Intuitext. Revista contine, de asemenea, rubrica rezolvitorilor de probleme.

Audienta:

Gazeta Matematica, Seria B se adreseaza elevilor, studentilor, profesorilor si tuturor celor interesati de matematica elementara.

Citari:

 

Articole din Gazeta Matematica, Seria B sunt indexate si recenzate de Zentralblatt für Didaktik der Mathematik.

Informatii bibliografice:

Revista si-a inceput aparitia in anul 1895.

ISSN: 1584-9333.

Volum in curs de aparitie: Vol. CXXVIII/2023, 9 numere simple cu supliment de exercitii si 1 numar triplu (6-7-8) de vacanta, fara supliment.

Urmatorul volum: Vol. CXXIX/2024, 9 numere simple cu supliment de exercitii si 1 numar triplu (6-7-8) de vacanta, fara supliment.

Redactia:

Adresa:           Str. Academiei, nr. 14, Sector 1, 010014, Bucuresti, Romania

Telefon:           ++ 40 21 314 46 53

E-mail:            office@rms.unibuc.ro

Copyright:

Toate drepturile privind reproducerea partiala sau totala a materialelor publicate in Gazeta Matematica, Seria B, precum si a materialelor publicate pe site-ul https://www.ssmr.ro si https://gazetamatematica.ro sunt rezervate Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Pentru anul 2024:

Abonamentele cu preţ redus – 155 lei - se vor efectua doar în perioada 20 octombrie – 31 decembrie 2023. Începând cu 1 ianuarie 2024, abonamentele pentru anul calendaristic 2024 vor avea preţul de 180 lei.

Puteti achiziţiona fiecare număr în parte (în limita stocului disponibil): preţul unui număr simplu este de 19 lei, iar preţul numărului triplu 25 lei + 5 lei / fiecare revista, taxa postala de expediere.

 In tara:

Abonamentele se pot realiza prin depunerea sumei pentru beneficiarul Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in contul RO35 RNCB 0076 0043 5732 0001, deschis la Banca Comerciala Romana, Filiala Sector 5, Bucuresti, Romania, cod fiscal SSMR: RO4532280. Dupa efectuarea platii, va rugam sa transmiteti, prin fax, prin posta sau prin e-mail, o copie dupa ordinul de plata, impreuna cu talonul de abonament pe care il descarcati accesand link-ul:

https://gmb.ssmr.ro/files/talon_abonamente_2024.pdf

Abonamentele si revistele se pot achizitiona si on line, cu plata prin card, accesand link-ul: http://magazin.ssmr.ro

Revistele vor fi expediate în provincie, prin Poşta Română, expediere simplă. Pentru Bucuresti revistele se ridica de la sediul S.S.M.R.

Revistele se achiziţionează de la sediul S.S.M.R. sau de la Libraria "Mihai Eminescu".

2024 Subscriptions:

The annual subscription 120 EUR / 120 USD, witch includes the mailing fees. The deposit should be made for the beneficiary Societatea de Stiinte Matematice din Romania, on account RO78 RNCB 0076 0043 5732 0003 (for EUR) or RO08 RNCB 0076 0043 5732 0002 (for USD), open at Banca Comerciala Romana, Filiala Sector 5 Bucuresti, Romania, SWIFT Code: RNCB ROBU. Following the payment, the details on the subscriber (name and address) should be sent by fax, post or e-mail.