Gazeta Matematica - Seria B

Gazeta matematica - Seria B

Dragi iubitori ai Gazetei, incepand cu nr. 10/2011,  G.M.-B apare intr-o forma noua, imbunatatita si, speram noi, mai atractiva– atat grafic cat si la nivelul continutului. Aceasta urmeaza modernizarii Suplimentului cu exercitii, care a inceput in luna aprilie 2011.

In primul rand, la clasele VII-VIII si IX-XII, rubrica de probleme pentru concursuri si cea de probleme propuse vor fi comasate intr-o singura rubrica ce va avea probleme, credem noi, mai frumoase si mai atractive, pe cicluri de clase: VII-VIII; IX-X; XI-XII. Aceasta rubrica va duce mai departe traditia de excelenta a Gazetei.

Apar doua rubrici noi. Prima este, in fapt, o reluare a celei intitulate ,,Pentru cercurile de elevi”, unde, prin contributia colaboratorilor, vom prezenta sistematizari scurte ale unor fapte matematice utile pentru pregatirea suplimentara a elevilor pentru concursuri.

A doua, ,,Probleme pentru examene nationale”, va contine probleme pe clase, de la a VII-a la a XII, de tipul celor propuse la examenele nationale: Testarea Nationala la clasa a VIII-a si Bacalaureat la clasa a XII-a; sigur pentru pregatirea unei note mari!

Urmeaza ca prin problemele din Supliment sa ne adresam majoritatii elevilor cu drag pentru matematica, fara pretentii de super-antrenament, dar doritori sa-si perfectioneze capacitatea de a face rationamente.

Pentru rubrica rezolvitorilor vor fi acceptate in continuare toate rezolvarile problemelor din Gazeta si Supliment, cu exceptia celor de la noua rubrica destinata pregatirii examenelor nationale.

Tot acest program de modernizare este posibil prin investitia facuta de proiectul comun ,,Educatia Matematica  Altfel” al the Romanian-American Foundation cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania  si prin sponsorizarea, deja traditionala, a Fundatiei Dinu Patriciu.

Va rugam, dragi elevi, parinti si dascali sa va exprimati parerea asupra demersurilor noastre si sa ne ajutati prin propunerile voastre sa adaptam Gazeta modului de gandire al tinerilor de azi si telurilor predarii actuale a matematicii.

Numarul curent:

Detalii