Gazeta Matematica, Seria B

Descriere: Gazeta Matematica, Seria B este o publicatie lunara editata de Societatea de Stiinte Matematice din Romania.

Revista a influentat pozitiv evolutia culturii romanesti, incepand cu stiintele naturale si terminand cu componenta umanista.

In cei 110 de ani de aparitie neintrerupta, Gazeta Matematica a contribuit in mod esential la dezvoltarea invatamantului matematic si a scolii matematice romanesti. Revista se adreseaza in special tinerilor pasionati de matematica si care doresc sa se informeze si sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu peste nivelul invatamantului general. In acest fel, ea deschide tinerilor un drum spre cariera de matematician. Ea este, de asemenea, folositoare tuturor celor care au preocupari in domeniul matematicii elementare si a predarii acesteia.

Revista publica articole cu continut matematic si metodic, probleme propuse si rezolvate, subiecte date la olimpiade, examene si concursuri, informatii utile profesorilor de matematica si elevilor.

Paginile ei gazduiesc, de asemenea, probleme pregatitoare pentru Concursul anual al Gazetei Matematice „Nicolae Teodorescu”, concurs organizat de Societatea de Stiinte Matematice din Romania, precum si rubrica rezolvitorilor de probleme.

Audienta: Gazeta Matematica, Seria B se adreseaza elevilor, studentilor, profesorilor si tuturor celor interesati de matematica elementara.

Citari: Articole din Gazeta Matematica, Seria B sunt indexate si recenzate de Zentralblatt für Didaktik der Mathematik.

Informatii bibliografice: Revista si-a inceput aparitia in anul 1895.

ISSN: 1584-9333

Volum in curs de aparitie: Vol. CXIII/2008, 10 numere

Redactia: Adresa: Str. Academiei, nr. 14, Sector 1, 010014 Bucuresti, Romania

Telefon: ++ 40 21 314 46 53

Fax: ++ 40 21 312 40 72

E-mail: office@rms.unibuc.ro

Copyright: Toate drepturile privind reproducerea partiala sau totala a materialelor publicate in Gazeta Matematica, Seria B, precum si a materialelor publicate pe site-ul http://www.rms.unibuc.ro sunt rezervate Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Abonamente In tara: Pretul unui numar: 6 RON.

2008: Pretul unui abonament anual: 60 RON-include taxele postale.

Abonamentele se pot realiza prin depunerea contravalorii abonamentului in numele beneficiarului Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in contul RO35 RNCB 0076 0043 5732 0001, deschis la Banca Comerciala Romana, Filiala Sector 5, Bucuresti, Romania.

Pentru operativitatea expeditiilor, va rugam sa transmiteti, prin fax sau prin posta, o copie dupa ordinul de plata, impreuna cu numele dumneavoastra si adresa la care revistele urmeaza sa fie expediate.

In strainatate: Pretul unui abonament anual: 50 EUR (include taxele postale)

Pretul unui abonament anual: 60 USD (include taxele postale)

Abonamentele se pot realiza prin depunerea contravalorii abonamentului in numele beneficiarului Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in conturile RO78 RNCB 0076 0043 5732 0003 (pentru EUR), respectiv RO08 RNCB 0076 0043 5732 0002 (pentru USD), deschise la Banca Comerciala Romana, Filiala Sector 5, Bucuresti, Romania.

Pentru operativitatea expeditiilor, va rugam sa transmiteti, prin fax sau prin posta, o copie dupa ordinul de plata, impreuna cu numele dumneavoastra si adresa la care revistele urmeaza sa fie expediate.