Comunicat de presa

    In perioada 4 - 16 iulie 2012 a avut loc la Mar del Plata, Argentina, cea de a 53-a Olimpiada Internationala de Matematica, considerata un campionat mondial al matematicienilor liceeni. Au participat un numar de 100 de tari.

    Echipa Romaniei, formata din 6 elevi si coordonata de profesorii Mihai Baluna, Radu Gologan si Dinu Serbanescu a ocupat in clasamentul oficial pe natiuni locul 10 (primul loc in Europa) si a obtinut 2 medalii de aur, 3 de argint si una de bronz (Omer Cerrahoglu, clasa a -X-a, Colegiul National Vasile Lucaciu, Baia Mare - aur; Radu Bumbacea, clasa a XII-a, Colegiul National Tudor Vianu, Bucuresti - aur; Octav Dragoi, Ioana Tamas, Stefan Ivanovici toti elevi in clasa a XII-a de la Liceul International de Informatica, Bucuresti - argint; Stefan Spataru, clasa a IX-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti - bronz).

    Pregatirea acestor elevi a fost asigurata de profesorii lor de clasa si de un grup de profesori experti pe parcursul intregului an scolar si prin cateva stagii de pregatire. Participarea echipei Romaniei la Olimpiada Internationala a fost sprijinita de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si de Societatea de Stiinte Matematice.

    Sponosrii principali ai pregatirii elevilor si ai participarii la Olimpiada Internationala de Matematica au fost Sibex, Romtelecom, Consiliul Judetean Dambovita, Axxess Capital.

 

CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA