Comunicat

    În perioada 1-5 octombrie 2021 s-a desfășurat concursul pentru ocuparea unor posturi de redactor/membru în comitetul de redacție al Gazetei Matematice și a Suplimentului cu Exerciții al Gazetei Matematice.

    Fiecare participant a susținut două probe: recenzarea a trei probleme primite pe adresa redacției pentru publicarea în Gazetă/Supliment și corectura unui text matematic (articol). Candidații la posturile de redactori au avut o probă suplimentară, de redactare a două probleme (enunț + soluție) în LaTeX, având ca reper modul de redactare din secțiunea de probleme rezolvate a Gazetei Matematice.

    La concurs au participat, în total, 19 candidați, toți demonstrând pasiune pentru matematică, atașament față de Gazeta Matematică și pentru valorile promovate de Societatea de Științe Matematice.

    Având în vedere varietatea ideilor exprimate, cultura matematică şi modul de prezentare a răspunsurilor la probele de concurs, Comisia de evaluare a concursului a avut o misiune extrem de dificilă în a alege viitorii membri ai redacției. Aceștia sunt:

  1. redactori (în ordine alfabetică): Adrian Bud, Vladimir Cerbu, Raluca Ciurcea, Dana Heuberger, Mircea-Dan Rus
  2. membri în comitetul de redacție (în ordine alfabetică): Alexandru Ciolan, Andreea Dima, Nela Goran, Mihai Opincariu, Cristi Săvescu.

    Un loc în comitetul de redacție, cu accent pe ciclul primar și extinderi către ciclul gimnazial, a rămas vacant.