Comenzile efectuate in perioada 30.03.2024 - 07.04.2024 vor fi livrate incepand cu data de 08.04.2024.


Ţuca Zbârcea & Asociaţii, parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România pentru susţinerea performanţei locale

Bucureşti, 1 iulie 2013: Ţuca Zbârcea & Asociaţii este iniţiatoarea unui parteneriat unic în România cu Societatea de Ştiinţe Matematice, având drept scop încurajarea şi susţinerea performanţei noii generaţii în domeniul ştiinţelor matematicii.

În acest an, Ţuca Zbârcea & Asociaţii va oferi servicii de asistenţă juridică pro bono, precum şi sprijin financiar Societăţii de Ştiinţe Matematice din România pentru derularea acţiunilor asociaţiei conform obiectivelor propuse. Societatea de Ştiinţe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din ţara noastră şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa.

În baza parteneriatului existent, Ţuca Zbârcea & Asociaţii contribuie la organizarea, pregătirea loturilor de elevi, premierea câştigătorilor, precum şi reprezentarea delegaţiilor României la concursurile de profil, cum ar fi: Olimpiada Naţională de Matematică, Concursul anual Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro (tabăra), Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Olimpiada Internaţională de Matematică care anul acesta se desfăşoară în Columbia etc.

Potrivit Societăţii de Ştiinţe Matematice, un asemenea parteneriat cu o firmă de avocatură este o premieră absolută în România: „Putem spune, fără să exagerăm, că între raţionamentul juridic şi cel matematic există puncte comune: ambele se bazează pe afirmaţii considerate date - legi în drept, axiome în matematică; pentru practicarea ambelor meserii e nevoie de pregătire intensă şi exerciţiu, iar necunoaşterea exactă a termenilor duce în cele două domenii la confuzii periculoase. În plus, istoria matematicii moderne este marcată de geniul de matematician amator al juristului francez Pierre de Fermat, judecător la Curtea din Toulouse în secolul al XVII-lea, cu contribuţii remarcabile în dezvoltarea analizei matematice, a teoriei numerelor şi a fizicii. Sperăm că acest parteneriat să apropie tinerii talentaţi matematic şi de ştiinţele juridice, unde gândirea corectă de care vorbeam este esenţială”, a declarat Radu Gologan, Preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

„Legătura directă dintre avocatură şi matematică este evidentă: dreptul e o ştiinţă, e matematica ştiinţelor sociale, dreptul e echivalent cu rigoarea şi cu spiritul cartezian, e fratele geamăn al logicii. Indiferent de drumul pe care-l vor urma în viaţa profesională, e important ca noile generaţii să-şi formeze o gândire structurată şi să caute în orice moment să se autodepăşească. Încurajăm performanţa actuală şi viitoare, pentru că ea ne defineşte, ca avocaţi, şi pentru că aş vrea să cred că performanţa va defini şi viitoarea societate românească”, a adăugat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.   

Recent, echipa României care a participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori desfăşurată în Turcia în perioada 21-26 iunie, s-a clasat pe primul loc, toţi elevii români participanţi obţinând medalii de aur şi argint.

Despre Societatea de Ştiinţe Matematice:

Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) este continuatoarea Societăţii Gazeta Matematică (SGM), înfiinţată în decembrie 1910. Scopul SGM era răspândirea gustului pentru studiul ştiinţelor matematice şi îndrumarea cercetării originale relative la această ramură de ştiinţă. Înfiinţarea SGM a fost precedată de existenţa efemeră a Societăţii Amicii Ştiinţelor Matematice (1894) şi a înfiinţării Societăţii Române de Ştiinţe (1897-1949). Până în 1949 activitatea SGM a fost centrată pe editarea Gazetei Matematice, care apare fără întrerupere din 1895.

După 1949, societatea a purtat diferite denumiri. Din 1990 se numeşte Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi continuă obiectivele şi misiunea SGM, militând pentru recunoaşterea rolului matematicii în societatea românească.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 100 de avocaţi dintre care 21 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), NIS-Gazprom, Expur S.A. – parte a grupului francez Sofiprotéol/Saipol, OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Colgate Palmolive, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania etc. (descarca pdf)