Concursul Gazeta Matematica si Viitoriolimpici.ro

    În perioada 19-24 august, s-a desfăşurat, la Câmpulung Muscel, a IV-a ediţie a Taberei de matematică Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro. Acţiunea este ultima etapă a concursului naţional cu aceeaşi titulatură care are ca scop cultivarea aptitudinii elevilor de a rezolva, generaliza şi comenta problemele de matematică, dobândirea deprinderilor de exprimare corectă, în scris şi oral, şi de utilizare eficientă a calculatorului în procesul de instruire.
    Vechile concursuri anuale ale Gazetei Matematice precum şi Concursul anual al rezolvitorilor "Nicolae Teodorescu" sunt continuate într-o formă nouă, prin parteneriatul dintre Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Intuitext, cu sprijinul Romanian - American Foundation.
    Pe parcursul anului şcolar 2012 – 2013, pe site-ul concursului s-au înscris aproximativ 16.000 de elevi din Romania şi din străinătate. La sfârşitul celor opt etape, desfăşurate online sau prin corespondenţă, au fost aleşi 200 de elevi participanţi, din clasele IV – XII.
    În cadrul taberei, pe lângă concursul de matematică care a cuprins o proba scrisă şi una orală, elevii au putut participa şi la alte activităţi interesante: lecţii de matematică susţinute de profesori de prestigiu, lecţii ţinute de elevi, laboratoare de grafică digitală şi fotografie, conferinţe de istoria matematicii prezentate de specialişti şi de sponsori.
    La festivitatea de premiere, desfăşurată în Casa de Cultură a Sindicatelor "C.D. Aricescu" din oraş, a participat şi doamna Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Senat, fost ministru al Educaţiei. Prezenţa domniei sale a făcut posibilă organizarea unei mese rotunde cu  profesorii participanţi, pe teme ale educatiei şi perspectivele acesteia în România.
    Principalii sponsori ai acţiunii au fost: Firma de avocatură Ţuca & Zbârcea şi Asociaţii şi Intel Software Development SRL.
    Tabăra a beneficiat de sprijinul extraordinar acordat de Primăria Municipiului Câmpulung Muscel. Primarul localităţii, domnul Călin Andrei, a fost mereu alaturi de organizatori şi elevi.  Sponsorii locali au fost: Primăria Municipiului Câmpulung Muscel, Casa de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” şi Muscel TV.
    Elevii câştigători la fiecare clasă au primit diplome şi medalii acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România, sume în bani, acordate de Bitdifender şi cărţi oferite de Editura Paralela 45, Fundaţia Theta, Editura GIL, Editura MATRIX şi Editura THAIDA.