Romanian Master of Mathematics
25 februarie – 1 martie 2015, București

   În perioada 25 februarie – 1 martie 2015 va avea loc la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București a 7-a ediție a Romanian Master of Mathematics (RMM).
   Romanian Master of Mathematics este considerată competiția de matematică cea mai selectă și cu cel mai înalt nivel de dificultate în rândul concursurilor internaționale de matematică de profil. Spre deosebire de Olimpiada Internațională de Matematică, unde nu se face un clasament oficial pe țări, la această competiție se alcătuiește un clasament pe echipe, după notele obținute de primii 3 elevi, din fiecare țară. Echipa câștigătoare preia pentru un an trofeul cu inscripționarea câștigătorilor fiecărei ediții.
   La această competiție vor participa peste 90 de elevi de liceu din 14 țări: Bulgaria, Brazilia, China, Franța, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Polonia, România, Rusia, Ucraina, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. România va participa cu două echipe. Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București va participa cu o echipă.

   Romanian Master of Mathematics este organizată de către Primăria București, Sector 1 în parteneriat cu Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București și Societatea de Științe Matematice din România și este susținută de sponsori, precum Fundația eMAG și BCR.

   RMM oferă tinerilor de liceu oportunitatea în a-și demonstra abilitățile în matematică, în a face schimb de cunoștințe și contribuie la consolidarea contactele interculturale în învățământul liceal.
Pentru mai multe detalii: http://rmms.lbi.ro.