Olimpiada Națională de Matematică
6-10 aprilie 2015, București


    În perioada 6 – 10 aprilie are loc la București etapa finală a celei de a 66 - a Olimpiadă Națională de Matematică (ONM). Prima ediție a avut loc la începutul secolului al douăzecilea și a fost inițiată de către Gazeta Matematică care împlinește anul acesta 120 de ani de apariție neîntreruptă.

    Pentru cinci zile, Bucureşti este gazda uneia dintre cele mai iubite competiţii de matematică ce reuneşte peste 600 de elevi din clasele V – XII din toată ţara, calificaţi în urma fazelor preliminarii. Alături de elevi, peste 200 de profesori din ţară şi Bucureşti sunt implicaţi în organizarea şi derularea concursului.

    Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 6 aprilie, la Rin Grand Hotel.

    Probele de concurs se vor desfăşura marţi, 7 aprilie, pentru clasele V-XII la Liceul Tehnologic de Metrologie "Traian Vuia". Elevii clasaţi pe primele locuri vor susţine joi, 10 aprilie, o probă de selecţie (baraj) pentru alcătuirea loturilor naţionale participante la olimpiadele internaţionale.

    Pe lângă probele de concurs, elevii sunt invitaţi să viziteze Facultăţile din cadrul Universităţii de Politehnică din Bucureşti, la ZIUA PORŢILOR DESCHISE, PoliFEST 2015. De asemenea, elevii vor vizita Palatul Parlamentului.

    Festivitatea de premiere va avea loc la Universitatea Politehnică din Bucureşti joi, 9 aprilie, pentru clasele V-VI şi vineri, 10 aprilie, pentru clasele VII-XII.

    Olimpiada Naţională de Matematică este organizată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Universitatea Politehnică din Bucureşti. Competiţia este sprijinită de numeroşi sponsori, dintre care Fundaţia eMAG , Banca Comercială Română , Firma de Avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii și Rin Grand Hotel sunt sponsori principali.

    Programul detaliat al Olimpiadei Naţionale de Matematică.

    Le dorim tuturor participanţilor succes!