Comenzile efectuate in perioada 21.07.2024 - 01.09.2024 vor fi livrate incepand cu data de 02.09.2024.

Etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică
Sibiu, 7-11 aprilie 2014

    Vineri, 11 aprilie 2014 s-a încheiat etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică pentru elevii claselor V-XII.
    Probele pe clase s-au desfăşurat marţi, 8 aprilie la Colegiile Naţionale Octavian Goga şi Gheorghe Lazăr din Sibiu. Evaluarea lucrărilor s-a făcut marți și miercuri de către comisiile constituite. Joi, 10 aprilie au avut loc probele de calificare pentru loturile lărgite ale României în vederea concursurilor internaţionale, respectiv, Olimpiada Internaţională de Matematică şi Olimpiada Balcanică de Matematică (elevi de liceu) şi Olimpiada Balcanică de Juniori (elevi cu vârsta mai mică de 15 ani şi jumătate). În urma acestor probe au fost selectaţi cîte 25 de elevi pentru fiecare din concursurile menționate, urmând ca aceștia să participe la activități de pregătire. Activitățile de pregătire vor fi sprijinite de către sponsorii Societății de Științe Matematice din România (SSMR), respectiv Fundaţia Emag, societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Banca Comercială Română.
    De asemenea, a fost desemnat lotul de elevi ce va reprezenta țara noastră la Olimpiada Balcanică de Matematică ce se va desfăşura în perioada 2-7 mai la Pleven, în Bulgaria. Acesta este format din Ştefan Spătaru, Paul Muscă, Marius Bocanu, Teodor Andronache, Andrei Bud și Laurențiu Ploscaru.
    Festivităţile de premiere au avut loc, pentru clasele V – VI, joi 10 aprilie în Aula Magna a Universității Lucian Blaga, iar pentru clasele VII – XII, vineri la Casa de Cultură Sibiu. Ambele festivități s-au desfăşurat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea. Fundaţia Emag a organizat și la această ediție, împreună cu o trupă de actori din Sibiu, un spectacol pentru elevi la Cercul Militar Sibiu.
    Societatea de Ştiinţe Matematice din România a oferit conform tradiţiei şi regulilor Olimpiadelor Internaţionale, medalii de aur, argint și bronz la peste 300 de elevi. Au fost oferite 59 medalii de aur, medaliații cu aur primind și premii consistente în bani de la  sponsorii principali, și anume Fundaţia Emag şi societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii. De asemenea, Banca Comercială Română a oferit premii în bani medaliaţilor cu argint şi bronz.
    "Legătura directă dintre avocatură şi matematică este evidentă: dreptul e o ştiinţă, e matematica ştiinţelor sociale, dreptul e echivalent cu rigoarea şi cu spiritul cartezian, e fratele geamăn al logicii. Suntem mândri şi extrem de bucuroşi să fim alături de Societatea de Ştiinţe Matematice şi de toţi aceşti copii fabulos de inteligenţi, cu speranţa că performanţa lor de astăzi nu se va irosi în România de mâine", a declarat avocatul Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
    Olimpiada Națională de Matematică, a 65-a ediție a fost un eveniment excepţional organizat de către sibieni, centrul istoric al Sibiului fiind adesea populat de copii frumoşi, veseli şi inteligenţi.