Olimpiada Nationala de Matematica - 2013

    In saptamana altfel (1-5 aprilie) a avut loc la Brasov  si Sighisoara Olimpiada Nationala de Matematica, faza finala. La acest eveniment au participat 440 de elevi de clasele VII-XII (Brasov)  si 190 de elevi de clasele V-VI (Sighisoara), veniti din toate judetele tarii si un numar de aproximativ 200 de profesori insotitori sau membri ai comisiilor de evaluare. Olimpiada a fost organizata de Ministerul Educatiei Nationale cu sprijinul Consiliilor Judetene Brasov si Mures si in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania.
    Au fost peste 300 de  medaliati.
    Sponsorii au facut posibil ca anul acesta la  Brasov sa existe si o Olimpiada altfel. Fundatia eMAG a sustinut demersul organizatorilor de a le oferi tuturor elevilor participanti conditii foarte bune de cazare si masa si le-a organizat copiilor o seara festiva dupa finalizarea probelor de baraj (4 aprilie). Premierea castigatorilor olimpiadei s-a desfasurat de asemenea intr-un cadru festiv pe gustul copiilor prin interventia Fundatiei eMAG, iar premiile au fost oferite de personalitati publice cunoscute. Fundatia eMAG i-a premiat pe toti cei 67 de medaliati cu aur ai Olimpiadei Nationale de Matematica.
    Casa de avocatura, "Tuca Zbarcea si Asociatii", a pus la dispozitia organizatorilor o suma importanta pentru premierea primilor trei clasati la fiecare clasa (detalii).