România pe locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică (OBMJ) pentru Juniori cu 2 medalii de aur

    La Slatina se încheie a XX-a OBMJ desfăşurată începând cu 24 iunie 2016. Azi, juriul a stabilit rezultatele finale. Astfel, elevii români din prima echipă au obţinut 2 medalii de aur: Denis Chiriţă (33 de puncte) şi George Adrian Picu (33 de puncte) şi 4 medalii de argint: Edis Memiș (31 de puncte), Ioan - Andrei Nicolae (31 de puncte), Alexandra Timofte (31 de puncte) şi Nguyen Tran Bach (23 de puncte).

    Echipa B (pe care ţara organizatoare are dreptul să o aducă în concurs) a obţinut 3 medalii de argint: Sebastian Mihai Șimon (27 de puncte), Vlad Nicolae Robu (25 de puncte),  Paul Becsi (24 de puncte) şi 3 medalii de bronz: Amina Abu – Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) şi Mircea Donciu (16 puncte).
    În clasamentul neoficial pe ţări, România este pe primul loc, înaintea Turciei, Bulgariei şi României B.
    O echipă locală a Slatinei, numită Alutus, a obţinut o meritorie medalie de bronz, prin Robert Valentin Vadastreanu.

    Mulţumim Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice care a susţinut toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate, Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt România, Municipiului Slatina şi sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

    Felicitări!

    Despre Societatea de Ştiinţe Matematice
    Societatea de Ştiinţe Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizaţii profesionale din România şi una din cele mai vechi societăţi de matematică din Europa. Scopurile Societăţii sunt promovarea şi răspândirea cunoştinţelor matematice, îndrumarea şi sprijinirea cercetărilor originale din această ramură de ştiinţă, cultivarea în rândurile tinerilor a interesului pentru matematică. Societatea de Ştiinţe Matematice din România a fost iniţiatoarea primei Olimpiade Naţionale de Matematică în anul 1950 şi a primei Olimpiade Internaționale de Matematică în anul 1959.