Comenzile efectuate in perioada 21.07.2024 - 01.09.2024 vor fi livrate incepand cu data de 02.09.2024.

Olimpiada Internațională de Matematică,
3-13 iulie 2014, Cape Town, Africa de Sud 

 
    România a obţinut o medalie de aur şi 5 medalii de argint!
    În perioada 3-13 iulie s-a desfăşurat la Cape Town, Africa de Sud, cea de-a 55 ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică. Anul acesta au participat un număr de 103  țări și peste 500 de elevi.

    Toţi cei şase elevi ai echipei României au obţinut medalii:

  • Medalie de aur: Ştefan Spătaru
  • Medalii de argint: Simona Diaconu, Andrei Viorel Bud, Teodor Andrei Andronache, Paul Gabriel Muscă şi Ioan Laurenţiu Ploscaru.

    Pentru primele locuri, clasamentul (neoficial) al competiţiei arată astfel: China – 201, SUA – 193, Taiwan – 192, Rusia – 191, Japonia 177, Ucraina – 175, Coreea de Sud – 172, Singapore – 161, Canada – 159, Vietnam – 157, România – 156.

    Olimpiada Internațională de Matematică (IMO) este cea mai prestigioasă dintre toate olimpiadele internaționale de științe. IMO se adresează elevilor de liceu și se organizează în fiecare an în luna iulie, în altă țară. Prima Olimpiada Internațională de Matematică a avut loc în România, în anul 1959, fiind inițiată de Societatea de Științe Matematice din România. Ca o recunoaştere a acestui fapt, România a fost invitată să inaugureze festivitatea de deschidere a competiţiei.
    Delegaţia României a fost însoţită de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonatorul lotului internațional și președinte al Societății de Științe Matematice din România, profesor Bogdan Enescu, profesor Mihail Bălună și Omer Cerrahoglu  - absolvent al liceului în acest an şi medaliat cu două medalii de aur și trei de argint la Olimpiadele Internaționale din anii trecuţi.
    Menţionăm sprijinul deosebit din ultimii ani, al sponsorilor și partenerilor noștri în ceea ce privește pregătirea și premierea olimpicilor. Fundația eMAG, partener de mai bine de doi ani, a făcut posibilă pregătirea pe parcursul întregului an și premierea consistentă a olimpicilor. Faptul că avem doi reprezentanți în juriu la IMO se datorează aceleiași fundații.
    Societatea de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații a sprijinit pregătirea și participarea juniorilor la Balcaniada de Juniori, unde, cum se știe, rezultatul a fost excepțional. Tot din sponsorizarea firmei a fost organizat ultimul stagiu de pregătire, în care Omer Cerrahoglu și Tudor Pădurariu și-au disputat orele de predare. Toți copiii au considerat ca foarte bună această ultimă etapă de pregătire.
    Parteneriatul pentru doi ani cu BCR, stabilit de câteva săptămâni, a implicat premierea olimpicilor la faza națională a Olimpiadei, participarea lui Omer ca observator și mentor al echipei la IMO, precum şi vestimentaţia elegantă a echipei la festivităţile de deschidere şi închidere a IMO. În plus, elevii vor avea în viitor posibilități de pregătire în condiții deosebite în bazele BCR, care este din acest moment sponsor principal al echipei României.
    Colaborarea dintre HotNews, The Group și Societatea de Ştiinţe Matematice din România a făcut posibilă publicitatea Olimpiadei Internaționale de Matematică printr-o serie de interviuri cu matematicieni români de prestigiu, foști olimpici, precum și o întâlnire online cu echipa noastră din acest an.
    "Peste tot am remarcat, în acești ultimi ani, nu dorința sponsorilor pentru publicitate, ci dorința acestor companii de a scoate în relief performanța în multe domenii ale lumii românești", susţine Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

    Felicitări echipei României pentru rezultatele excepționale obţinute!