Conferința Națională de Educație  Matematică
2-3 noiembrie 2013, București

    Societatea de Științe Matematice din România a organizat la București, în perioada 2-3 noiembrie 2013, prima Conferința Națională de Educație Matematică, eveniment în cadrul programului "Educația Matematică Altfel", finanțat de Romanian-American Foundation.

    Conferinţa și-a propus prezentarea de strategii de predare, experimente didactice şi utilizarea tehnologiilor informaţionale în educația matematică.

    Conferința s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București. Programul a inclus expuneri plenare și prezentarea de comunicări pe teme precum: Formare și Comunicare Matematică, Strategii de Rezolvare și Inventare a Problemelor, Matematică în Cotidian și Utilizarea Tehnologiilor Informaționale în Educația Matematică.

    Conferința a reunit peste 60 de participanți, profesori universitari de la prestigioase universități din țară și străinătate, profesori de matematică din învățământul preuniversitar, studenți de la facultățile de matematică și reprezentanți ai inspectoratelor școlare. Evidențiem expunerile plenare ale invitaților străini, Jean-Paul Allouche (Paris, Franța) și Stefan Halverscheidt (Göttingen, Germania) care au fost foarte apreciate de către participanți.

    Programul și Lista comunicărilor.

    Conferința a fost un prilej de prezentare a unor metodologii și procedee de prezentare prietenoasă a matematicii, de expunere a tehnicilor de rezolvare și inventare a problemelor, de comunicare a unor rezultate noi și a utilizării tehnologiilor informaționale în deducția matematică. Prezența celor doi invitați a fost un prilej de a discuta și despre politicile educaționale curente din UE și despre strategiile ce trebuie urmărite de comunitatea matematică pentru ridicarea nivelului cultural științific general.

Biroul de presă al Societății de Științe Matematice din România   
Telefon: 021 314 46 53   
Fax: 021 312 40 72   
E-mail: office@rms.unibuc.ro