Societatea de Ştiinţe Matematice din România
S.S.M.R.
Societatea de Ştiinţe Matematice din România

 Newsletter, Numărul 7


22 Decembrie 2017
 
       

A XII-a ediție a South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (SEEMOUS)

În perioada 27 februarie – 4 martie 2018 se va desfășura la Iași cea de-a XII-a ediție a concursului South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (SEEMOUS).
SEEMOUS
Competiția este adresată studenților din anii I și II și este organizată de Mathematical Society of South Eastern Europe, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Societatea de Științe Matematice din România. Aceasta cuprinde o probă scrisă, cu 5 ore ca timp de lucru, pentru rezolvarea a patru probleme.
La ediția precedentă, desfășurată în Republica Macedonia, au participat 84 de studenți de la 18 universități din Argentina, Bulgaria, FYR Macedonia, Grecia, România și Turkmenistan.
Scopurile competiției sunt: încurajarea și promovarea studenților pasionați de matematică, crearea unor relații de prietenie între aceștia și schimburi de informații între reprezentanții universităților participante asupra programelor matematice din învățământul universitar.
În România s-au mai organizat edițiile cu numerele V (București, 2011) și VIII (Iași, 2014). Pentru mai multe detalii despre edițiile SEEMOUS puteți vizita: http://www.massee-org.eu/index.php/mathematical/seemous.

 

Contact S.S.M.R. | Magazin S.S.M.R | GMB | DIDACTICA | Home

Doriţi să vă dezabonaţi? Click aici. Facebook Twitter YouTube YouTube

Copyright ©2017 Societatea de Ştiinţe Matematice din România
Cuprins: