Societatea de Ştiinţe Matematice din România
S.S.M.R.
Societatea de Ştiinţe Matematice din România

 Newsletter, Numărul 4


22 Decembrie 2014
 
Mesajul consiliului director al S.S.M.R.  

Stimaţi Colegi,
  Sarbatori fericite!

Peste câteva zie se încheie un an în care Societatea de Ştiinţe Matematice din România a avut o activitate bogată pentru cultivarea matematicii în şcoala şi societatea românească. Am continuat să publicăm revistele Societății, să organizăm concursuri de matematică și cursuri de formare, manifestări științifice și activități de popularizare a Matematicii.

Mulțumim redactorilor și colaboratorilor revistelor Gazeta Matematică, seriile A şi B, Bulletin Mathématique, Didactica Matematică, Romanian Mathematical Competitions, distribuitorilor Gazetei Matematice, editorilor Newsletterului Societăţii, personalului administrativ, membrilor comisiilor olimpiadelor şi concursurilor de matematică, participanţilor la manifestările ştiinţifice ale Societăţii şi ale filialelor, lectorilor şi cursanţilor de la cursurile de formare, profesorilor care i-au îndrumat pe elevi, cadrelor didactice universitare şi cercetătorilor ştiinţifici care au publicat articole care menţin prestigiul internaţional al matematicii româneşti, Romanian American Foundation, Universităţii din Bucureşti, Fundaţiei eMAG, Casei de avocatură Ţuca&Zbârcea și Asociaţii, Companiei Softwin. Dar mai ales mulţumim numeroșilor membri care contribuie cu entuziasm și competență la reușita activităţilor Societăţii.

Consiliul Director al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România vă dorește un An 2015 cât mai Bun şi Prosper pentru Dvs. şi Matematica Românească!

       

Concursuri 2015  TOP 

  Concursuri 2015

 



 

Pagina filialei  TOP 

  Filiala Timis

Matematica în Timiș

Județul Timiș este un pol important al activității științifice, didactice și de cercetare din România. În Timișoara funcționează patru universități de stat și un institut de cercetare al Academiei Române, precum și câteva universități particulare sau filiale ale unor universități particulare. Chiar dacă în comparație cu alte centre universitare, Timișoara este mai tânără (Universitatea Politehnică a fost înființată în 1920, iar Universitatea de Vest și Universitatea de Medicină în 1944), viața universitară este foarte activă, la numărul mare de specializări oferite de cele patru universități adăugându-se cicluri de cursuri speciale și conferințe extrem de bogate în conținut...


 

Pagina şcolii  TOP 

  Universitatea Alexandru Ioan Cuza
Facultatea de Matematică din Iaşi funcţionează încă de la înfiinţarea, în 1860, a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, la început ca secţie a Facultăţii de Filosofie, apoi ca secţie a Facultăţii de Ştiinţe, devenind ulterior facultate independentă.
Facultatea oferă studenţilor o pregătire de bază, prin cursurile de matematică, matematici aplicate şi informatică, precum şi posibilitatea unor specializări, prin cursurile opţionale şi ciclurile de studii aprofundate.
De-a lungul timpului, calitatea deosebită a profesorilor a situat facultatea în rândul celor mai bine cotate din ţară. Mari direcţii de cercetare au fost iniţiate de personalităţi ştiinţifice de prim rang, academicieni, foşti sau actuali profesori ai Facultăţii de Matematică din Iaşi: A. Myller, O. Mayer, C. Popovici, S. Sanielevici, D. Mangeron, G. Vrânceanu, Gr. Moisil, M. Haimovici, C. Corduneanu, R. Miron, D. Ieşan, V. Barbu.


 

 

Contact S.S.M.R. | Magazin S.S.M.R | GMB | DIDACTICA | Home

Doriţi să vă dezabonaţi? Click aici. Facebook Twitter YouTube YouTube

Copyright ©2014 Societatea de Ştiinţe Matematice din România
Cuprins: